top of page

Yhteisöön parantajat ja uudistuksia kujakissojen taitopisteisiin

Päivitetty: 23. huhtik.

Otsikkokin sen jo kertoo: parantajat tulevat Yhteisöön! Tähän asti kujakissat ovat hoitaneet itsekseen omat haavansa tai turvautuneet jonkun parannustaitoisen toverinsa vapaaehtoisuuteen perustuvaan apuun, mutta muutoksen tuulet puhaltavat jälleen uuden vallan alla tässäkin asiassa. Päivänsäde on päätynyt siihen tulokseen, että tällaiseen hyväntekeväisyyteen perustuva sairaiden ja haavoittuneiden hoitaminen ei ole kovin kauaskantoista, ja siksi hän onkin päättänyt määrätä Yhteisönsä jäsenistä kaksi kissaa velvollisiksi auttamaan muita hädän hetkellä. Yhteisön historian ensimmäiset parantajat ovat Härmä (Auroora) ja Roska (Elandra), joiden Päivänsäde on arvioinut sekä taidoiltaan että luotettavuudeltaan palvelevan parhaiten tätä uutta asemaa.


Tämä ei suinkaan ole ainoa uudistus, jonka Päivänsäde päätti tehdä asiaan liittyen. Jatkossa nimittäin jokaiselle Kujakissayhteisön jäsenelle opetettaisiin parantamisen perusasioita, joita he voivat hyödyntää käytännössä loukkaantumisiin ja sairastapauksiin, mikäli parantajia ei ole saatavilla. Tällä tavoin varmistetaan, että Yhteisön selviytyminen ei riipu pelkästään kahden kissan osaamisesta ja kerkeämisestä.


Parantajan asemasta

Yhteisössä jokaiselle kissalle opetetaan yrttitiedon ja parantamisen perustaidot (jokaisella yhteisöläisellä tulee olla 1tp jommassakummassa taidossa), jotta jokainen on kykeneväinen hoitamaan tarvittaessa itseään sekä muita, mikäli parantajia ei ole saatavilla. Tästä opetuksesta vastaavat parantajat, joiden päällimmäinen velvollisuus partioimisen ja ruoan etsinnän rinnalla on loukkaantuneista ja sairaista huolehtiminen. Heillä on oikeus - tai pikemminkin velvoite - lähteä kesken partion, mikäli heidän apuaan tarvitaan jossakin muualla, ja toistaiseksi vain heillä on oikeus Yhteisön johtajan lisäksi käydä omin päin metsässä keräämässä yrttejä. 

Kuitenkin on määrätty niin, että kumpikin parantaja ei saa lähteä samaan aikaan ulos keräämään yrttejä tai partioimaan, vaan toisen on aina jäätävä Yhteisön pesään päivystämään hätätilanteen varalta. Parantajat pitävät varastoaan keittiössä sijaitsevassa komerossa, jossa kaksijalat tapasivat säilyttää ruokailualustojaan (astioita). 

Parantajaksi valitaan yleensä täysikasvuinen kissa, jolla on tehtävään vaadittavat taidot (150KP + taidoissa oltava vähintään 2tp sekä yrttitiedossa että parantamisessa). Parantajaksi pääsemistä voi myös suoraan anoa Yhteisön johtajalta, joka arvioi, onko asemaan pyrkivä kissa tarpeeksi taidokas ja luotettava tehtävään. Parantajalla täytyy olla Yhteisön johtajan ehdoton luottamus, sillä tällä on oikeus kulkea yksinään metsässä. Mikäli parantaja rikkoo tämän luottamuksen, hänet erotetaan asemastaan ja alennetaan Valvotuksi, samalla menettäen luottamuksen myös Yhteisön silmissä.

Mikäli toinen parantaja kuolee tai eläköityy terveydellisistä syistä johtuen eikä Yhteisössä satu juuri sillä hetkellä olemaan ketään, jolla olisi 2 taitopistettä parantamisessa ja yrttititiedossa, tehtävään valitaan sijaiseksi joku satunnainen, kunnes sopiva vaihtoehto löytyy. Sijaisen päätehtävä on autella kokeneempaa parantajaa hoitoa kaipaavien kissojen kanssa, mutta tämä ei saa lähteä yksin tai ilman lupaa metsään keräämään yrttejä toisin kuin täysivaltainen parantaja.


Uusilta Yhteisön kissoilta vaaditaan parannustaitoa

Näiden uudistusten myötä siis jokaiselta uudelta, Yhteisöön luodulta kissalta on löydyttävä vähintään 1 taitopiste joko yrttitaidosta tai parantamisesta. Vanhoilta hahmoilta tätä uudistusta ei vaadita. Mikäli kuitenkin olet antamassa jo olemassa olevalle Yhteisön hahmollesi ylimääräisen taitopisteen, on yksi näistä pisteistä laitettava jompaankumpaan parannustaitoon (ei koske siinä tapauksessa, jos hahmolla on jo piste näissä taidoissa). Sama koskee tilannetta, jossa nykyinen hahmo tulee soturi-ikään/kokeneeksi - tällöin myös yrttitietoon tai parantamiseen on laitettava yksi piste, mikäli sitä ei jo ole.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Arvoasemista

Olemme tarkentaneet sääntöjä ja kriteereitä koskien arvoasemassa olevien hahmojen kirjoittajia. Arvoasemassa olevia hahmoja ovat päälliköt, varapäälliköt, parantajat, parantajaoppilaat sekä Kujakissay

Pelastajat-tapahtuma - Osio 3: Toiminnan aika!

On koittanut Pelastajat-tapahtuman viimeisen osion aika, jolloin pelastajat siirtyvät viimein sanoista tekoihin! Tämäkin osio tullaan suorittamaan edeltäjänsä tavoin pilkotuissa osissa eli tietyistä t

bottom of page