top of page

Kuolonklaanin hiirenkorvan harjoitukset

Uuteen Alkuun on juuri vaihtumassa vuodenajaksi hiirenkorva, joten on aika järjestää joka hiirenkorvan suuret harjoitukset Kuolonklaanin oppilaille.

Eloklaani tulee jatkossa osallistumaan harjoituksiin, mutta toistaiseksi vain Kuolonklaanin oppilaat osallistuvat.


Harjoituksissa mestarit muodostavat soturioppilaista joukkueet. Oppilaat kilpailevat eri lajeissa toisiaan vastaan, ja mestarit jakavat suoriutumisista pisteitä. Lopussa se joukkue, jolla on eniten pisteitä voittaa.


Olen jakanut joukkueet taitopisteiden avulla niin, että joukkueet olisivat suht. tasaiset. Kuten viime vuonnakin, lajien voittajat arvotaan, eli kukaan ei varsinaisesti päätä voittajajoukkuetta, vaan arpaonni määrää sen.


Joukkueet ja niiden mestarit:

  1. joukkue: Sulkatassu, Lehtitassu, Sinitassu / Mestarit: Varjokarva, Pähkinäkorva

  2. joukkue: Sähkötassu, Harakkatassu, Mustikkatassu / Mestarit: Henkäysvarjo, Hopeaputous

  3. joukkue: Lintutassu, Tuimatassu, Raparperitassu / Mestarit: Tuhkajuova, Pimentovarjo

NPC-hahmojen nimet on kursivoitu.


NPC-oppilaiden taidot:


Mustikkatassu:

Taistelu: 1

Saalistus: 3

Nopeus: 1

Kiipeily: 3

Johtajuus: 2


Lintutassu:

Taistelu: 2

Saalistus: 3

Nopeus: 2

Kiipeily: 1

Johtajuus: 2


Sinitassu:

Taistelu: 1

Saalistus: 2

Nopeus: 1

Kiipeily: 3

Uiminen: 3

 

Kilpailulajit


Kilpailulajeja ovat tänä vuonna saalistus, kaksintaistelu, kilpajuoksu, kiipeily, pesänrakennus ja saaliinryöstö.

Oppilaat saavat vasta vähän ennen harjoitusta tietää tehtävistä, eli he eivät tarkalleen ottaen tiedä, mikä heitä odottaa.

Harjoitukset alkavat aurinkohuippuna, kun mestarit jakavat oppilaat joukkueisiin. Tämän jälkeen oppilaat ja kuusi mestaria poistuvat leiristä havumetsään. Alla lajit on siinä järjestyksessä, missä ne pidetään.


Kiipeily:

Harjoitukset alkavat aurinkohuipun jälkeen kiipeilystä. Jokaisesta joukkueesta valitaan kiipeilijä, jonka tehtävä on hakea kuusen latvaan piilotettu yrttitukko. Pelkkä nopeus ei ratkaise, vaan myös kiipeily- ja alastulotyyli vaikuttavat pisteytykseen. Mestarit päättävät lopulta, kuka oppilaista suoriutui parhaiten. He jakavat oppilaille pisteet niin, että paras saa 3, toiseksi paras 2 ja kolmas yhden pisteen.

Kilpailijat: Sinitassu, Mustikkatassu, Raparperitassu

Arvotut pisteet: 3p: Raparperitassu, 2p: Sinitassu, 1p: Mustikkatassu


Pesänrakennus:

Kuten viime vuonnakin, oppilaat eivät palaa yöksi leiriin. Ennen nukkumaanmenoa heidän täytyy rakentaa joukkueelleen pesä. Pesänrakennuksen tuloksiin vaikuttavat se, miten suojaisa pesä on, sen koko ja sijainti.

Jokainen joukkueen oppilas osallistuu tähän tehtävään, kiipeilytehtävän jälkeen arvon, minkälaiset pesät kukin joukkue tekee. Parhaan pesän rakentanut joukkue ansaitsee 3p, toiseksi paras 2p ja kolmas 1p.


Yövartio

Ei varsinainen laji, mutta jokainen oppilas vartioi pätkän yöstä tehtyjä pesiään.


Saalistus:

Myös saalistus on laji, johon koko joukkue osallistuu. Auringonnousun aikaan oppilaat herätetään, ja he saavat hetken ajan valmistautua saalistukseen. Tässä välissä mestarit kertovat oppilaille saalistuksen jälkeen järjestettävästä kaksintaistelusta, ja oppilaat saavat valita taistelijat. Oppilaat saavat aurinkohuippuun saakka aikaa saalistaa niin paljon kuin ehtivät.

Minä taas johonkin välii arvon sen saalismäärän, minkä kukakin oppilas onnistuu saalistamaan. Eniten saaliita saanut joukkue saa 3p, toinen 2p ja vähiten saanut 1p.


Kaksintaistelu:

Joka joukkue valitsee yhden oppilaan, joka osallistuu kaksintaisteluun(=olen valinnut joukkueista parhaat taistelijat). Tämän jälkeen arvon, ketkä oppilaat taistelevat toisiaan vastaan ensimmäisinä. Pelkät taitopisteet eivät ratkaise voittajaa, vaan mm. ikä ja tuuri vaikuttaa siihen myös. Ne, ketkä ensiksi taistelee ja ketkä voittavat ilmoitetaan myöhemmin.

Kilpailijat: Sulkatassu, Sähkötassu, Tuimatassu


Saaliinryöstö:

Tähänkin osallistuu jokainen joukkueen oppilas. Saaliinryöstön idea on vähän sama kuin lipunryöstössä. Jokaisella joukkueella on yksi saalis, jota heidän täytyy suojella. Jokainen joukkue voi valita yhden kissan, joka vahtii saalista. Samalla kaksi muuta yrittävät harhauttaa toisen joukkueen vartijaa ja viedä saaliin ilman, että vartija saa varkaan kiinni. Saalis täytyy palauttaa takaisin, jos vartija saa pysäytettyä varkaan. Se joukkue, joka saa ensimmäisenä vietyä varastetun saaliin mestarinsa luokse voittaa. Kaksi muuta joukkuetta yrittävät saada vielä varastettua saaliit, ja se kumpi ensin saa sen tehtyä, sijoittuu toiseksi.


Ensimmäinen joukkue yrittää varastaa toisen joukkueen saalista, toinen joukkue kolmannen ja kolmas joukkue ensimmäisen.

Tulokset yms. arvotaan taas myöhemmin.


Kilpajuoksu:

Kilpajuoksuun osallistuu jokaisesta joukkuesta yksi oppilas. Oppilaan tehtävä on juosta mahdollisimman nopeasti Hehkulammelta leiriin. Voittaja arvotaan jälleen kuten aiemminkin.

Kilpailijat: Lehtitassu, Harakkatassu, Lintutassu


 

Suuret harjoitukset alkavat 11.12. ja kestävät kirjoittajien aktiivisuudesta riippuen muutamasta päivästä viikkoon tai kahteen.

Tässä taisi olla kaikki tällä kertaa, kiitos kun luit.

75 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Erotusuhka!

Olemme päättäneet, että jatkossa erotusuhat tullaan julkaisemaan blogiin tarinat-osion sijasta. Jatkossa pelaajat eivät ilmoita hahmojen pelastamisesta vieraskirjaan, vaan erotusuhka-postauksen kommen

Arvoasemista

Olemme tarkentaneet sääntöjä ja kriteereitä koskien arvoasemassa olevien hahmojen kirjoittajia. Arvoasemassa olevia hahmoja ovat päälliköt, varapäälliköt, parantajat, parantajaoppilaat sekä Kujakissay

Pelastajat-tapahtuma - Osio 3: Toiminnan aika!

On koittanut Pelastajat-tapahtuman viimeisen osion aika, jolloin pelastajat siirtyvät viimein sanoista tekoihin! Tämäkin osio tullaan suorittamaan edeltäjänsä tavoin pilkotuissa osissa eli tietyistä t

bottom of page